NC CRSS

Nacionalni center za celovito rehabilitacijo slepih in slabovidnih (NC CRSS) je svoja vrata odprl leta 2022. Program celovite rehabilitacije se je sicer pričel izvajati nekaj let prej. NC CRSS na Očesni kliniki v Ljubljani deluje kot edina rehabilitacijska ustanova v Sloveniji, ki strokovno vodi rehabilitacijo, k njej pristopa interdisciplinarno, izvaja izobraževalne dejavnosti za strokovnjake in nestrokovnjake, skrbi za ozaveščanje javnosti.

Pravica do celovite obravnave z zdravljenjem in rehabilitacijo slepote in slabovidnosti je zdravstvena pravica in tako slepim in slabovidnim pripada samodejno, ne glede na starost, socialni status, stopnjo okvare vida.

Torej slepemu ali slabovidnemu, ki je zdravstveno zavarovan, pripadajo obravnave vseh delujočih strokovnih profilov v NC CRSS, če jih seveda potrebuje, to je tako zdravstvena obravnava z oftalmologinjo in medicinsko sestro, psihologinjo, tiflopedagoginjo in socialno delavko. Vsi strokovni profili se nahajajo na enem mestu in tako rehabilitandov ni potrebno napotovati izven ustanove.

Na rehabilitacijo lahko napotuje izključno oftalmolog.

O%C4%8Desna%20klinika-GIF_anaskobe%20%282%29

01_result 02_result 03_result 04_result 05_result